Parakolesarstvo ni zgolj tekmovanje!

(Para)kolesarska sezona se bliža koncu in čas je, da se malce ozremo nazaj, predvsem pa naprej! V Sloveniji uradno “poznamo” parakolesarstvo že od leta 2002, z letošnjo sezono pa je število aktivnih kolesarjev močno poskočilo. Če sta bila prej tekmovalno aktivna le dva ali trije, sedaj govorimo o desetih kolesarjih in eni kolesarki, ki kolesarjenje jemljejo zelo resno! Parakolesarski družini so se z letošnjo sezono namreč pridružili ročni kolesarji, ki sedaj predstavljajo najštevilčnejšo podskupino naše ekipe.

Čeprav v uvodnem odstavku pišem o tekmovanjih in “resnih” kolesarjih, pa vsi vemo, da je med nami še veliko tistih, ki tudi (para)kolesarijo, vendar nimajo tekmovalnih želja in ambicij. V želji, da bi se parakolesarji v Sloveniji bolj povezovali med sabo, se družili ter za ta čudovit šport navdušili še ostale, je nastala ta spletna stran! Kolesarstvo je namreč veliko več kot zgolj tekmovanje, dirkanje, dokazovanje. Tako zdravim, kot invalidnim osebam predstavlja samostojnost, svobodo, način ohranjanja in izboljšanja zdravja, sprostitev, motivacijo…in še bi lahko našteval.

Vsekakor si v tem trenutku najbolj želimo, da se slovenska parakolesarska skupnost razširi. Če vas (para)kolesarstvo vsaj malo zanima, se prijavite na naše novice. Tako vas bomo lažje obveščali o skupnih aktivnostih, ki se jih boste lahko udeležili. Tudi če trenutno ne kolesarite in nimate kolesa – ste na pravem naslovu! Na naših straneh boste našli vse potrebne informacije ter tudi osebne kontakte, da bodo vaši (para)kolesarski začetki čim bolj prijetni.

Hvala, ker nas podpirate in na široko odpirate vrata parakolesarstvu. Ne zgolj tekmovalnemu, ampak tudi povsem rekreativnemu. Pridružite se nam, naredite nekaj zase, zagotovo vam ne bo žal!

Aleksej Dolinšek, dipl.šp.rek.
trener parakolesarjev pod okriljem ZŠIS-POK