PETROLOVA 1000 – KILOMETERSKA KOLESARSKA TRANSVERZALA – SPOZNAVANJE SLOVENIJE S KOLESA

Toni Fornezzi – Tof in ekipa Nedeljskega dnevnika  je 21. avgusta uspešno zaključila Petrolovo 1000 km kolesarsko transverzalo. V lepoti kolesarjenja so odkrivali lepote Slovenije in obratno.

Na prvi etapi na Gorenjsko jih je spremljal ročni kolesar David Razboršek. Kolesarska ekipa se je zbrala 29. junija pred Kristalno palačo v Ljubljanskem BTC-ju. Po uradnem startu na Petrolovem bencinskem servisu na Šmartinski so mimo Smlednika, Kranja in Bleda po dobrih šestih urah prikolesarili na cilj prve etape – Petrolov bencinski servis v Kranjski gori.

Na zadnji etapi sta se ekipi v Kamniku pridružila ročna kolesarja David Razboršek in Anka Vesel. Pot jih je vodila skozi Mengeš po nekaj urejenih kolesarskih stezah in umirjenih stranskih ulicah (s sicer za ročno kolo neprijetnimi grbinami) skozi Trzin in Črnuče do Petrolove poslovne stavbe za Bežigradom in končnega cilja Petrolovega bencinskega servisa na Tivolski v Centru Ljubljane.

Vmes pa je ekipa prekolesarila Slovenijo in nastal je odličen potopis z opisom kolesarskih poti, lepot , znamenitosti in kulturne dediščine Slovenije. Preberete ga lahko na spletni strani Toneta Fornezzija – Tofa

Kolesarska transverzala - 10. etapa

Anže Furlan : Kolesarska transverzala – 10. etapa.