ROČNI KOLESARJI NA DOBRODELNEM OBALNEM KOLESARSKEM MARATONU

Zadnja septembrska nedelja je bila rezervirana za Obalni kolesarski maraton, ki ga je organiziralo Kolesarsko društvo Raketa. Tri, različno zahtevne kolesarske trase (17, 48 in 64 kilometrov) in pester spremljevalni program so v Koper privabili lepo število ljubiteljev kolesarstva. Z najdaljšo traso in več kot 1000 metri višinske razlike se je spopadel tudi najboljši ročni kolesar Marko Sever. Na maratonu so sodelovali še David Razboršek, Žiga Breznik, Edo Ješe, Gregor Habe, Matej Lednik in edina ročna kolesarka Anka Vesel. Tudi srednja trasa z 800 višinskimi metri je bila za ročne kolesarje velik izziv, saj klanci zahtevajo velik napor. David Razboršek, vodja akcije Zavrtimo Slovenijo je povedal »Odlična pokrajina Slovenske Istre, kjer pa je ravnina tujec. Ampak smo zelo uživali v zahtevni trasi,  dobri družbi in odlični organizaciji«.

Z maratonom se je končala tudi odmevna dobrodelna kolesarska akcija 1 kilometer je 1 cent za ročno kolo. V akciji je, med 14. julijem in 27. septembrom, sodelovalo okoli 200 kolesarjev in skupaj nabralo  110.572 kilometrov. Kolesarji so zbirali kilometre, donacijo 1000 EUR pa je prispevala Študentska organizacija Univerze na Primorskem. Sodelujočim, donatorju in organizatorju se ekipa ročnih kolesarjev KK Tuš-Bauerfeind iskreno zahvaljuje.

V akciji Zavrtimo Slovenijo se je z vsemi donacijami nabralo dovolj sredstev za ročno kolo, ki bo 13. oktobra predano Univerzitetnemu inštitutu za rehabilitacijo in bo na voljo vsem invalidom za prve kilometre v svet tega čudovitega športa.

Še enkrat iskrena hvala!

955

Fotografija: arhiv Obalnega maratona: Zaključek dobrodelne akcije 1 km je 1 cent za ročno kolo