ROČNI KOLESARJI NA MARATONU FRANJA

Ročni kolesarji paraplegiki so tako kot prejšnja leta tudi letos aktivno sodelovali pri največjem kolesarskem prazniku na domači grudi – Maratonu Franja.
Naš parakolesarji pred dirko na čas

Letos so naši parakolesarji (Anka Vesel, David Razboršek, Edo Ješe, Marko Sever, Marko Doberšek, Matej Lednik in Žiga Breznik) pod pokroviteljstvom Zveze Paraplegikov Slovenije prvič nastopili pod imenom KK Tuš-Bauerfeind. Cela zgodba se je začela odvijati 12. junija, ko so se vsi omenjeni kolesarji udeležili dirke na čas oz. kronometer. Trasa proge je potekala od BTC-ja do Domžal in nazaj,  kar je naneslo 22 km. Dirko je dobil Marko Sever, sledila pa sta mu Marko Doberšek in David Razboršek. V soboto so parakolesarji imeli dan počitka, nato pa je v nedeljo sledila mala Franja. Žal so bili v nedeljo na štartu samo še štirje. Petra Cerarja je virus odnesel že pred petkom, v soboto pa so zaradi bolezni ostali tudi brez Marka Doberška.
Trasa male Franje je naše kolesarje vodila od Ljubljane do Horjula in po osem kilometrskem hribu čez Verzdenec do Gorenje vasi. Pot so nadaljevali do Škofje Loke, Vodic, Tacna in Ljubljane (97km). Malo Franjo je s časom 3:08:49 najhitreje premagal Marko Sever. Čas, ki bi ga zavidali tudi zelo, zelo dobri rekreativci. Drugi je bil David Razboršek, tretji pa Edo Ješe. Za lažje predstavo si prevedite v povprečno hitrost in videli boste za kakšen rezultat gre.
Omenimo naj še, da so naši tekmovalci imeli na samem prizorišču tudi svoj šotor pod katerim so se kot vse resnejše amaterske in »profi« ekipe ogrevali in pripravljali na začetek tekme. Tu gre zasluga Andreju Jakšiču iz Buerfeinda. Franja – drugo leto pa spet na snidenje. (Jože Globokar)