ROČNI KOLESARJI V AKCIJI – ZAVRTELI SO SLOVENIJO

Ročni kolesarji Kolesarskega kluba Tuš-Bauerfeind so zadnji teden v avgustu  z dobrodelno akcijo Zavrtimo Slovenijo spodbujali gibanje invalidov in neinvalidov, s svojimi življenjskimi zgodbami in izzivi. Z odmevno medijsko akcijo so ročno kolesarstvo in šport invalidov predstavili širši javnosti. Pri tem pa zbirali sredstva za prvo ročno kolo, ki bo na Inštitutu za rehabilitacijo Soča na voljo na izposojo.

Pot jih je vodila od Kopra do Lendave. Vmes pa so se ustavili v Ljubljani, Kranju in Celju. Z močno podporo posameznikov, ročnih kolesarjev Zveze paraplegikov, lokalnih kolesarskih in športnih klubov in društev, občin in podjetij je njihov izziv prerasel v uspeh.

Drugo mesto – drugačna zgodba, a prav vse pa z istim ciljem – spodbuditi gibanje in zdrav način življenja, predstaviti ročno kolesarstvo in zbirati sredstva za nakup ročnega kolesa.

V Kopru so kolesarili po urejeni kolesarski poti od Kopra do Izole, v Ljubljani jim je nagajalo vreme, v Kranju so se preskusili v vožnji po velodromu, v Celju je promocijska vožnja prerasla v pravi mali izziv, v Lendavi pa so Zavrteli tudi sosednjo Hrvaško in s 55 kilometrsko turo uspešno zaključili celotedensko turnejo po Sloveniji.

zavrtimo kranj 003

Akcija Zavrtimo Slovenijo se je z pomursko turo sicer zaključila, a ročne kolesarje v septembru čaka še nekaj izzivov. Na tradicionalnem Hrovatinovem memorialu se bodo pomerili za pokal Zveze paraplegikov, udeležili se bodo Dnevnikovega humanitarnega teka za pomoč družinam z otroci s posebnimi potrebami. Prekolesarili pa bodo tudi Obalni kolesarski maraton. Za konec letošnje kolesarske sezone pa bodo Inštitutu za rehabilitacijo RS predali ročno kolo, za katerega  z akcijo Zavrtimo Slovenijo, zbirajo sredstva.

Sodelujte pri nakupu ročnega kolesa. Uporabniki Telekoma, Debitela, Izimobila, Tušmobila in Simobila lahko preko mobilnih telefonov pošljejo SMS s ključno besedo KOLO1 ali KOLO5 in s tem prispevajo 1 oz. 5 evrov za nakup ročnega kolesa. Sredstva lahko donirate tudi direktno na TR društva SI56 0204 5026 1521 406 (NLB d.d.), Športno društvo Eskadrilja 2050, Trnovska ulica 2, 1000 Ljubljana z obveznim pripisom ZAVRTIMO KOLESA.

zavrtimo kranj 013

Več o akciji na spletni strani Zavrtimo Slovenijo.