Skupni kolesarski trening in testiranje

Pretekli vikend smo bili parakolesarji nadvse dejavni. V soboto so se na našem “vadbenem poligonu”, kjer izvajamo trening kronometra, zbrali ročni kolesarji. Anki, Primožu, Žigi in obema Markoma se je pridružil tudi nov član parakolesarske družine – Silvo Logar, ki tekmuje s triciklom na nožni pogon. Takole je zapisal o svojem prvem treningu z druščino:

S tem srečanjem sem opravil letos šele drugi trening na cesti in sem zelo zadovoljen. Uvodni kilometri so bili malo prehitri kar je bila kazen od prvega rondoja proti Udinam do obračalnega rondoja, kjer se je tudi na POLAR-ju izkazalo v številkah. Tam je bila hinavska dolga ravnina z rahlim kontravetrom, ki me je psihično morila. Ko sva z Boštjanom (sinom, op.a.) naredila obrat, sem imel kilometer regeneracije, potem pa je bilo malo boljše. Po končanem treningu sem čutil utrujenost še dobro uro, potem pa sem se dobro regenerirlal, sploh pa ko sva z Boštjanom pojedla in popila kosilo. Ta lokacija treninga proti Maranzanu  mi je res odlična  kar se tiče širine ceste, olike voznikov in gostote prometa. Za doseganje dobrih časov (koliko dobrih je stvar posameznika) je treba še velikrat na kolo, a tudi to se da, če je volja. Bili smo družba kolesarjev na prvem treningu in se je čutilo takoj, kaj nas veže v prijetno druščino. Čeprav sem krepko najstarejši, še vedno močno živim v kolesarskem krogu, kar traja od mojega 18. leta. Za nadaljevanje sezone mi je cilj tudi znižati težo, ki stopi na tehtnico. 
trening_parakolesarji001

V nedeljo sta parakolesar Roman Pongrac in trener Aleksej Dolinšek v Vipavski dolini opravila še individualni trening in testiranje. Začinila ga je burja, kar je le še povečalo kvaliteto časa, preživetega na kolesu. O rezultatih Romanovega napredka je Aleksej zapisal:

Zelo sem vesel, da se trdo delo kaže v odličnih rezultatih. Roman je prejšnjo sezono manj treniral zaradi zdravstvenih vzrokov, sedaj pa odlično napreduje in je na poti, da se kosa z najboljšimi. Kdor je v kolesarstvu, ta ve, kaj pomeni 35W večja moč na “pragu” že sredi pripravljalnega obdobja.

Parakolesarji bodo s skupnimi treningi nadaljevali v aprilu. Med drugim se bodo udeležili dobrodelnega 12 urnega kolesarjenja v Trebnjem, ki bo potekalo 4. aprila. Vabljeni tudi vi!