Parakolesarji  – športniki invalidi v zadnjem tednu meseca avgusta pripravljamo rekreativno prireditev, ki smo jo poimenovali ZAVRTIMO SLOVENIJO. V petih dneh, v petih slovenskih mestih – pet rekreativnih in medijsko podprtih kolesarskih prireditev:

Koper: ponedeljek, 24.8.2015

Ljubljana: torek, 25.8.2015

Kranj: sreda, 26.8.2015

Celje: petek, 28.8.2015

Lendava/Murska: sobota 29.8.2015

20150503_111338

V Sloveniji je skoraj 200.000 invalidov in ocenjujemo, da se jih samo nekaj odstotkov ukvarja z športom. Gibanje in šport sta ključna dejavnika za pridobivanje telesne kondicije in ohranjevanje zdravja. Športno-rekreativna vadba pripomore k bolj zdravemu, kvalitetnemu in manj stresnemu življenju. Pomembno je, da se posameznik s spinalno poškodbo ali okvaro že v času rehabilitacije prične ukvarjati s športno-rekreativno dejavnostjo.

S projektom ZAVRTIMO SLOVENIJO želimo slovenski širši javnosti predstaviti izzive in življenjske zgodbe športnikov invalidov, z namenom promocije parakolesarstva in športa invalidov nasploh. Hkrati pa aktivno delovati pri razvoju rekreativnega parakolesarstva in v ta namen zbirati sredstva za: otroško ročno kolo in ročno kolo za odrasle, ki bosta na voljo za izposojo na Inštitutu za rehabilitacijo RS v Ljubljani ter organizacijo mini začetniških trening kampov.

 

Parakolesarstvo v Sloveniji počasi pridobiva svojo podobo. Športniki z različnimi oblikami invalidnosti se lahko pohvalijo z vrhunskimi dosežki na državni, mednarodni in svetovni ravni. Ker pa si želimo povezave invalidskih športnikov z navadnimi, smo k projektu povabili tudi rekreativna kolesarska društva in profesionalne kolesarske klube. Skupaj s aktivnimi in rekreativnimi športniki Zveze paraplegikov Slovenije bodo v različnih mestih zavrteli pedala člani Kolesarskega društva Rog Ljubljana, Kolesarskega kluba Sava Kranj, Kolesarski klub Adria Mobil iz Novega mesta, Kolesarski klub Tušmobil, celjski rekreativni kolesarji celjske runde, Športno društvo 3-šport Koper, Klub slovenskih biciklistov 1887. Projekt pa so že podprli tudi v Mestnih občinah Celje, Ljubljana in Kranj.

 

Z VAŠO POMOČJO DO NOVEGA ROČNEGA KOLESA

Gibanje in šport sta ključna dejavnika za pridobivanje telesne kondicije in ohranjevanje zdravja. Športno-rekreativna vadba pripomore k bolj zdravemu, kvalitetnemu in manj stresnemu življenju. Pomembno je, da se posameznik s spinalno poškodbo ali okvaro že v času rehabilitacije prične ukvarjati s športno-rekreativno dejavnostjo. S tem namenom zbiramo sredstva za novo ročno kolo za otroke in odrasle, ki bo na Inštitutu za rehabilitacijo RS, na voljo na izposojo vsem invalidom, ki so zaradi poškodbe ali bolezni vezani na invalidski voziček.

Pridružite se nam v projektu Zavrtimo Slovenijo. V ta namen smo vzpostavili sistem SMS donacij. Uporabniki Telekoma, Debitela, Izimobila, Tušmobila in Simobila lahko preko mobilnih telefonov pošljejo

SMS s ključno besedo KOLO1 ali KOLO5

in s tem prispevajo 1 oz. 5 evrov za nakup ročnega kolesa.

ZA VAŠ PRISPEVEK SE VAM ISKRENO ZAHVALJUJEMO!

Preberite si tudi navodila in pogoje za sodelovanje: Telekom (Debitel, Izimobil), Simobil in Tušmobil.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.