Aktiviranje urbanih območij

Štiri delavnice ‘’KOLESARJI BREZ OVIR’’ za devetošolce iz Laškega

Ambasadorji

Novice

5. 5. 23

V sklopu projekta Aktiviranje urbanih območij se je del ekipe Zavoda VOZIM v sodelovanju z DPJZŠ odpravil v občino Laško. Delavnice ‘’Kolesarji brez ovir’’ so umestili na dan dejavnosti, natančneje na športni dan, saj je tudi tematika delavnic gibalno naravnana. Na delavnicah sta sodelovala dva deveta razreda iz matične osnovne šole Laško in dva razreda iz podružnične šole Debro. 

Na delavnicah je svojo zgodbo pred in po nesreči predstavil naš ambasador Aleš, poudaril pa je tudi pomen gibanja za zdravje vseh. Predstavili smo aktivnosti skozi projekt, si ogledali ročna kolesa ter njihovo uporabo, razmišljali o pozitivnih in negativnih posledicah naših gibalnih navad in ugotavljali, kako se lahko mladi udejstvujejo v športnih aktivnostih v domačem okolišu. 

Skozi delavnice so mladi reševali kratke učne lističe, ob koncu pa smo skupaj ustvarili plakate, ob katerih se bodo vsi lahko spomnili, kako pomembno je gibanje ter katere so tiste majhne spremembe, ki lahko izboljšajo naše zdrave življenjske navade. Zelo smo veseli, da smo se lahko podružili z mladimi iz Laškega, ki so zelo lepo sodelovali ter soustvarjali z nami.

Scroll to Top