Aktiviranje urbanih območij

Delavnice ”KOLESARJI BREZ OVIR” na osnovni šoli Vojnik

V razredu

Novice

18. 5. 23

Zadnje štiri delavnice v sklopu projekta Aktiviranje urbanih območij smo izpeljali na osnovni šoli Vojnik. K sodelovanju smo povabili dva predstavnika Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske, Aleša Povšeta in Janeza Hudeja, pri izvedbi pa sta pomagali mladinski delavki Zavoda VOZIM, Minca in Alja. 

Namen naših delavnic je tako med mladimi, kot tudi med gibalno oviranimi osebami spodbujati telesno aktivnost, ki je za slednje še toliko bolj ključni del dobrega počutja in splošnega zdravja. Devetošolci so prisluhnili zgodbi poškodovancev ter povprašali o njunih načinih gibanja sedaj. Skupaj so razmišljali o tem, ali danes mladi živijo bolj zdravo ali manj zdravo, kot nekoč. Na različnih posnetkih so si mladi lahko ogledali prilagojeno ročno kolo, ter kako se uporablja, povedali pa so tudi, kateri športi so med osnovnošolci najbolj priljubljeni in s čim se sami ukvarjajo. 

Za konec je vsak izmed sodelujočih razmišljal o tem, kaj lahko pri svojem načinu življenja spremeni na bolje že sedaj. Vsak sprehod v naravi, obisk planinske koče ali trajnostni prihod v šolo je en velik korak k izboljšanju življenjskih navad, ki pa se seveda oblikujejo že pri mladih. 

Zelo smo veseli, da smo z izvedenimi delavnicami dosegli tako pomembno število mladih, ki so sodelovali in skupaj razmišljali o svetli prihodnosti. 

Scroll to Top